Laravel - błędna ścieżka po przenisieniu projektu na serwer

0

Mam taki problem mam napisaną aplikację w laravelu i teraz po przeniesieniu tej aplikacji z 127.0.0.1 na webd.pl dostaje komunikat

is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/html/nastroj_2019/resources/views/vendor/notifications) is not within the allowed path(s): (/tmp/:/home/user)


dostaje ten komunikat po próbie otworzeniu strony nadrzednej.

0

Masz skonfigurowane PHP tak, aby uruchamiało tylko skrypty znajdujące się w katalogach (oraz podkatalogach) /tmp oraz /home/user; jako że Twój skrypt znajduje się w /var, nie jest uruchamiany.

Prawdopodobnie umieszczasz stronę w złym miejscu - co masz wewnątrz /home/user?

0

To znaczy wewnątrz mam inne projekty
Jest katalog /home/user a w nim public_html a w nim user_webd.pro a w nim user a już w nim te projekty a tylko ten nie działa pozostałe na początku przeniesienia nie wywalały takich błędów.

0

Też mówię, że hosting się nie nadaje do larwy, będziesz walczył z ścieżkami, uprawnieniami itp.

0

Najgorsze, że teraz w ogóle nie mogę wejść bo chyba sobie odebrałem prawa do zapisu i nie moge zmienić tych praw czyli, że teraz mam komunikat apacha

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.
Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Czy nadanie praw dostępu -R 777 do tych plików na moim kompie i przesłanie ich ponownie coś by dało ?

0

Ciężko powiedzieć - każdy hosting jest inny; na pewno nie zaszkodzi spróbować.

0

Zrobiłem tak jak mi poradziliście i teraz zmieniłem uprawnienia do plików po stronie użytkownika i jeszcze raz wrzuciłem pliki i teraz to samo jest i napisałem do nich i oni mi poradzili, żeby pisać do autora programu.

1

Już sobie poradziłem trzebva było usunąć pik ./bootstrap/cache/config.php

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1