Zapis i odczyt zawartości textbox/richtextbox do i z pliku

0

Witam
mam listę klientów w C# zapisuje się dane klientów w richtextbox i textboxach moje pytanie jest takie po wyłączeniu programu dane znikają a nie mogą czy ktoś może napisać mi kod który to co wpisze się w richtextbox lub w zwykłym textbox zapisze do pliku txt a potemu po wyłączeniu programu i włączeniu wczyta tekst z pliku do richtextboc lub textboxa??

0

... czy ktoś może napisać mi kod który ...

Nie, ale możesz to sam napisać.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/6ka1wd3w(v=vs.110).aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/db5x7c0d(v=vs.110).aspx

0

Ale jak go odczytać do tekst box (Po drugie cienko u mnie z angielskim)

0

Po co do textboxa? Chyba chcesz do do pliku. (Są translatory, poza tym tam nie ma dużo do czytania 95% to kod)

0

echh.Bo w textbox mam zapisaną nazwę klienta wyłączam program włączam i ta nazwa klenta dalej musi być w textbox jak to zrobić??

0

Zapisać wartość z textboxa do pliku i odczytać je. Podałem wyżej linki.

0

Ale jak go odczytać do tekst box (Po drugie cienko u mnie z angielskim)

textBox1.Text = wczytany_tekst_z_pliku;

a teraz poszukaj jak się czyta z pliku.

0

Żaden kod z podanych linków nie działa i nie daje się debugować i build solution

Nie musi być zapis do pliku wystarczy ze jak wpisze cos do textbox zamknę i otworze program to żeby ten napis cały czas tam był i nie z poziomu kodu tylko włączam aplikacje otwiera mi się okno z textbox piszę w nim coś zamykam aplikacje włączam i to co napisałem cały czas ma tam być!!

0

Jak VS coś podkreśla to klikamy na podkreślone słowo wciskamy Alt+Shift+F10 i pojawią się możliwe rozwiązania.

Nie musi być zapis do pliku wystarczy ze jak wpisze cos do textbox zamknę i otworze program to żeby ten napis cały czas tam był i nie z poziomu kodu tylko włączam aplikacje otwiera mi się okno z textbox piszę w nim coś zamykam aplikacje włączam i to co napisałem cały czas ma tam być!!

Możesz przetrzymać to na przykład w settings:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa730869(v=vs.80).aspx
Ale to jeszcze więcej czytania po angielsku. Ogólnie niełatwy sobie zawód wybrałeś jeśli nie nauczysz się angielskiego.

0

A nie da się jakoś pomijając opcje setting bo mi my.setting nie działa

Bardzo ważne jest to żeby zapisywało to co napisze w textbox

0

Co Ci nie działa?
1 PPM na solucji Add -> New Item-> Setting Flile
2 Dodajesz nazwę, typ zmiennej i domyślną wartość.
3 myTextBox.Text = MySettings.Default.MyValue; - aby ustawić tekst.
4

MySettings.Default.Setting = myTextBox.Text;
MySettings.Default.Save();

Aby zapisać zmienną z textboxa

0

Mysettings does not exist in the curret context

0

Dodałeś plik do projektu?

0

tak

0

W Solution Explorer rozwiń Properties tam masz domyślny plik settings.
Dostajesz się do niego przez Properties.Settings itd Z tym też nie działa?

0

W proporties nic nie ma

0

Pokaż screen z rozwiniętym Solution Explorerem bo nie wierze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1