Zaciąganie danych z JS

0

Witam,

posiadam podobny kod:

<html>
    <head>
<meta charset="utf-8">
    </head>
<body>
     
 
<div id="informacja"></div>
 
<script>
$( "#informacja" ).load( ".html" );
</script>   
     
     
  
<div id="tytul"></div>
 
  
<script type="text/javascript">
    window.addEventListener('liveload', function() {
        wn.getDatasheet(
   {
    'title':'#tytul',
   },
   {
            Code: '0000000000',
        }, 'pl')
    });
</script>
  
  
<script src="#####"></script>
<script src="#####"></script>
  
</body>
</html>


W jaki sposób zrobić by w miejsce przed html skrypt zaciągał kod z "Code:"

Wiem, że ten kod nie działa, lecz został zmodyfikowany na potrzeby tego posta by przedstawić problem obrazowo.
Potrzebuje by tekst który wpiszę uzupełnił się w miejscu .load ("") podczas uruchamiania skryptu. Muszę wstawić ten kod w 5 tysięcy miejsc i wpisywanie za każdym razem tego co jest w Code zajmie mi bardzo dużo czasu.

Proszę o pomoc.

1

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem o co pytasz (jeśli nie, to wyjaśnij proszę, o co konkretnie Ci chodzi), ale podejrzewam, że tutaj nie tyle powinniśmy działać w oparciu o JavaScript, co PHP. PHP jest językiem odpalanym na serwerze i Ty - zamiast zmieniać coś w 5000 plików, powinieneś je generować sobie dynamicznie. Wtedy jedynie określasz w mechanizmie generującym pliki HTML (czyli w skrypcie PHP) co i jak ma zostać podmienione, a cała reszta leci "z automatu".

0
cerrato napisał(a):

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem o co pytasz (jeśli nie, to wyjaśnij proszę, o co konkretnie Ci chodzi), ale podejrzewam, że tutaj nie tyle powinniśmy działać w oparciu o JavaScript, co PHP. PHP jest językiem odpalanym na serwerze i Ty - zamiast zmieniać coś w 5000 plików, powinieneś je generować sobie dynamicznie. Wtedy jedynie określasz w mechanizmie generującym pliki HTML (czyli w skrypcie PHP) co i jak ma zostać podmienione, a cała reszta leci "z automatu".

No tutaj sprawa nie jest taka prosta. Potrzebuję, by w miejscu .load( ".html" ); a dokładnie przed .html pojawiała się fraza która jest wstawiona w miejsce zer w Code: '0000000000',. Niestety PHP w tym systemie który używam nie działa. Czy jest jakaś opcja, żeby używając jakiejś zmiennej "wstawić" tę frazę z miejsca Code?

0

A może inaczej - zamiast opisywać co i gdzie chcesz wstawić, postaraj się opisać swój problem.
Wyjaśnij, co masz i do czego jest Ci ta podmiana potrzebna.

0

Mam sklep internetowy. Opisy te są głównie wstawione z wykorzystaniem pewnego katalogu opisów - syndykacja. Tam trzeba wpisać kod produktu, który następnie chcę by przeniósł się do skryptu wyżej. Funkcja .load ma za zadanie wyświetlić mi zawartość strony której adres ma definiować między innymi kod produktu ze skryptu poniżej. Skrypt z .load chce wkleić do pewnej ilości produktów. W zależności od sytuacji, treść strony która będzie się ładowała przez .load będę zmieniał zdalnie, bez ingerencji w opis produktu.

0

Temat rozwiązany, do zamknięcia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1