Czym zastąpić właściwość .innerHTML w javascript, gdy chcę wstawić pustą zawartość do jednego z elementów HTML?

0
element.innerHTML = ""

Czym mogę zastąpić właściwość .innerHTML w javascript, gdy chcę wstawić pustą zawartość do jednego z elementów HTML tak jak wyżej?

0

Czyli chcesz wyczyścić zawartość elementu, z jego dzieci, tak?

Zamiast używać innerHTML możesz skorzystać z removeChild.
np. tak:

const myNode = document.getElementById("foo");
  while (myNode.firstChild) {
    myNode.removeChild(myNode.firstChild);
  }

https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/API/Element/removeChild

0

Chyba nikt nie wie o co Ci chodzi. Po co chcesz to zmieniać?
innerHtml to shorthand. Zamiast tworzenia 'node' lub elementu i zmieniania jej wartości.

alternatywnie możesz użyć replaceChild()

let div= document.createElement('div');
div.appendChild(document.createTextNode('World'));
// replaceChild() poszukaj tej metody w internecie.

0
phanc napisał(a):

Chyba nikt nie wie o co Ci chodzi. Po co chcesz to zmieniać?
innerHtml to shorthand. Zamiast tworzenia 'node' lub elementu i zmieniania jej wartości.

alternatywnie możesz użyć replaceChild()

let div= document.createElement('div');
div.appendChild(document.createTextNode('World'));
// replaceChild() poszukaj tej metody w internecie.

Z tego co wiem innerHTML nie powinno się używać z powodów bezpieczeństwa aplikacji, ale może się mylę?

0

dom musi się wtedy przekonstuować od nowa, więc co możesz zrobić, to tak jak napisałem wyżej, dodawać, edytować dom dodają nowe nody/elementy bezpośrednio.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1