Problem z DOM

0

Cześć chciałbym wywołać consol log wtedy kiedy kliknę przycisk wstecz

function validatePrevStep() {
    $("#msform fieldset .row .col-md-12 #previous").on('click', function () {
        console.log('UWAGA');
    });
} 

Kurcze strukturę mam bardzo podzieloną na partial więc wyśle coś takiego :
https://zapodaj.net/6ffeb29386382.png.html

1

Ten "wstecz" ma przecież id="previous".
Poza tym, nie napisałeś w sumie w czym problem.

2

Dlaczego w 2019 roku korzystasz z jQuery?

/edit: już prawie 2020 jest.

2

Ja bym to zrobił w ten sposób.

  1. Przypisanie do zmiennej tego przycisku.
  2. Dodanie do niego addEventListenera nasłuchujący na kliknięcie i w jego callbacku console.log('co tam Ci trzeba').

A co do jQuery to mnie uczono, że się od niego odchodzi i sam poznałem tylko jego podstawy dla ciekawostki. Tym bardziej nie powinno się używać jQuery jeżeli nie poznało się podstaw JS-a

0
Haskell napisał(a):

Dlaczego w 2019 roku korzystasz z jQuery?

/edit: już prawie 2020 jest.

Dlatego że w np. agnecjach reklamowych nadal jest używany oraz wymagany przy rekrutacji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1