Błąd w uruchomieniu skompilowanego programu

0

Witam, jestem na początku nauki Javy i mam problem, gdyż nie mogę uruchomić programu. Oto error który otrzymuję (zmieniałem PATH oraz reinstalowałem JDK). A JNI error has occurred, please check your installation and try again Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: HelloWorld has been compiled by a more recent version of the Java Runtime (class file version 57.0), this version of the Java Runtime only recognizes class file versions up to 52.0 at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method) at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source) at java.security.SecureClassLoader.defineClass(Unknown Source) at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source) at java.net.URLClassLoader.access$100(Unknown Source) at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source) at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at sun.launcher.LauncherHelper.checkAndLoadMain(Unknown Source)

Z góry dziękuję za pomoc.

Dla potomnych: Problem udało mi się rozwiązać, na komputerze znajdowała się wersja JRE która kolidowała - po usunięciu wszystko działa sprawnie.

1

HelloWorld has been compiled by a more recent version of the Java Runtime (class file version 57.0), this version of the Java Runtime only recognizes class file versions up to 52.0

Czego nie rozumiesz? Program skompilowany nowszą wersja javy niz ta którą próbujesz to odpalić. 52 to java 8, 57 to java 13.

0
Shalom napisał(a):

HelloWorld has been compiled by a more recent version of the Java Runtime (class file version 57.0), this version of the Java Runtime only recognizes class file versions up to 52.0

Czego nie rozumiesz? Program skompilowany nowszą wersja javy niz ta którą próbujesz to odpalić. 52 to java 8, 57 to java 13.

Pytałem bardziej o fixa, bo nie mogłem sobie z tym poradzić, ale już poszło wszystko sprawnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1