Jak uruchomić aplikację z public static void main(String[] args) ?

Odpowiedz Nowy wątek
2020-01-18 14:07

Rejestracja: 4 miesiące temu

Ostatnio: 4 tygodnie temu

0

Witajcie,

Wiadomo, że klasa Main z metodą psvm służy tylko do odpalania aplikacji.
Pytanie jak to zrobić?

Załóżmy mam klasy Samochod i Motor. Do tego jakieś enumy, interfejsy itp. Generalnie chodzi o to, że program ma zwracać w pliku informacje z jaką prędkością jedzie pojazd i pokazywać zużycie paliwa.

Jak odpalić taką aplikacje w psvm? I skąd ta instrukcja odpalająca wie co po kolei robić?

Pozdrawiam,
Commnder300

Pozostało 580 znaków

2020-01-18 14:15
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 21 minut temu

1

Nie rozumiem pytania zupełnie.

I skąd ta instrukcja odpalająca wie co po kolei robić?

Nie wie. Musisz to przecież napisać o_O Przecież nie wiadomo co ty chcesz zrobić z tymi klasami wszystkimi. Możesz przecież stworzyc 100 obiektów albo nie stworzyc żadnego. To ty masz napisać program :D On sie sam nie napisze.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
edytowany 1x, ostatnio: Shalom, 2020-01-18 14:16

Pozostało 580 znaków

2020-01-18 14:21

Rejestracja: 4 miesiące temu

Ostatnio: 4 tygodnie temu

0

No własnie. To jak to zrobić? Napisać klasę, w której będą instrukcje co robić po kolei i wtedy w psvm obiekt tej klasy i .run?

edytowany 1x, ostatnio: Commander300, 2020-01-18 14:25

Pozostało 580 znaków

2020-01-18 14:28

Rejestracja: 11 miesięcy temu

Ostatnio: 7 minut temu

0

O ile metoda run ma dalsze instrukcje to tak, w mainie na obiekcie odpalasz run (lub na np. metodzie statycznej)

Pozostało 580 znaków

2020-01-18 14:40

Rejestracja: 4 miesiące temu

Ostatnio: 4 tygodnie temu

0
Orenz12 napisał(a):

O ile metoda run ma dalsze instrukcje to tak, w mainie na obiekcie odpalasz run (lub na np. metodzie statycznej)

Metoda statyczna wypacza podejście obiektowe, więc chyba bardziej zadowolony będzie rekruter jeśli odpali się ją na obiekcie.

Czyli Klasa np. Starter z wywołaniami co ma ma iść po kolei i w psvm obiekt tej klasy z metodą .run.

Pozostało 580 znaków

2020-01-18 14:43

Rejestracja: 11 miesięcy temu

Ostatnio: 7 minut temu

Commander300 napisał(a):

Czyli Klasa np. Starter z wywołaniami co ma ma iść po kolei i w psvm obiekt tej klasy z metodą .run.

Tak, o ile klasa np. Starter ma te wywołania co ma ma iść po kolei w metodzie run

Pozostało 580 znaków

2020-01-18 15:05

Rejestracja: 3 miesiące temu

Ostatnio: 21 minut temu

1
Orenz12 napisał(a):

więc chyba bardziej zadowolony będzie rekruter jeśli odpali się ją na obiekcie.

nie wiesz o co chodzi w programowaniu i jak odpalić psvm a już o rekruterze myślisz?XD
jaka pogoń za hajsem wszędzie

edytowany 1x, ostatnio: piotrek2137, 2020-01-18 15:05
Nie rozumiem w czym problem? Ludzie programują dla pasji i dla pieniędzy, niektórzy tylko z jednej przyczyny w/w niektórzy z tych dwóch. Jeśli mu się uda to dzięki takiemu myśleniu zdoła osiągnąć cel dużo szybciej niż osoba która traktuje programowanie jako zabawę, z resztą to całkowicie inne cele - Orenz12 2020-01-18 15:09
Chodzi o to, że na szkoleniach, akademiach czy bootcampach uczą pisania logiki w psvm co jest nieprawidłowe. Powinni od razu nam dobre nawyki wyrabiać i tak jak powinno to się robić poprawnie. - Commander300 2020-01-18 15:11
czyli płacisz tam(nie wiem czy Ty) tyle hajsu na naukę a oni nie potrafią Ci wytłumaczyć takich rzeczy? - piotrek2137 2020-01-18 15:16

Pozostało 580 znaków

2020-01-18 19:01

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

2

Nie od razu Rzym zbudowali, logika logice nierówna. To wcale nie musi być złe podejście do nauki bardziej podstawowych koncepcji programowania w Javie. Jak ktoś się uczy instrukcji if czy for, to nawet obiektowość może przyjść później. Jak to się mówi „zapomniał wół jak cielęciem był”.


„Pomysł wart jest tylko 1 zł + VAT”

Pozostało 580 znaków

2020-01-20 14:38

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 23 minuty temu

Lokalizacja: Silesia

0
Commander300 napisał(a):
Orenz12 napisał(a):

O ile metoda run ma dalsze instrukcje to tak, w mainie na obiekcie odpalasz run (lub na np. metodzie statycznej)

Metoda statyczna wypacza podejście obiektowe, więc chyba bardziej zadowolony będzie rekruter jeśli odpali się ją na obiekcie.

O święta obiektowości ile krwi przelano w twoim imieniu!

Jeszcze nic nie napisałeś żadnego kodu a już chcesz żeby to było obiektowe. A obiektowość nie rozwiązuje wszystkich problemów. Tak na prawdę rozwiązuje tylko jeden problem. Polimorfizm. I nawet nie jest jedynym sposobem rozwiązywania problemu polimorfizmu. Ale długo była najbardziej wydajnym jeśli chodzi o czas procesora sposobem rozwiązywania problemy polimorfizmu.


edytowany 1x, ostatnio: Kamil Żabiński, 2020-01-20 14:39
Siły raczej bym upatrywał przy hermetyzacji i modularyzacji, aniżeli w polimorfizmie - Charles_Ray 2020-01-20 16:34
Niestety w zadaniu jest bym maksymalnie wszystko zrobił po obiektowemu. Gdybym wywołał metodę statyczną dostałbym po uszach, a te mam wrażliwe :( - Commander300 2020-01-20 19:50
Polimorfizm też ładnie działa w OOPie jeśli mamy wirtualne metody, np List.of(new Button(...), new ListBox(...)).foreach(element => element.draw(...)). - Wibowit 2020-01-20 19:50

Pozostało 580 znaków

2020-01-20 19:43

Rejestracja: 4 miesiące temu

Ostatnio: 4 tygodnie temu

0

Panowie!

Wszystko hula.

Wywiązała się całkiem ciekawa i nieco "emocjonalna" dysputa w obrębie mojego problemu. Suma sumarów udało się stworzyć to co było tematem powyższego posta :)

Dziękuję Wam bardzo za pomoc :D

gratulacje!!! - vpiotr 2020-01-20 20:00

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0