Jak uruchomić aplikację z public static void main(String[] args) ?

0

Witajcie,

Wiadomo, że klasa Main z metodą psvm służy tylko do odpalania aplikacji.
Pytanie jak to zrobić?

Załóżmy mam klasy Samochod i Motor. Do tego jakieś enumy, interfejsy itp. Generalnie chodzi o to, że program ma zwracać w pliku informacje z jaką prędkością jedzie pojazd i pokazywać zużycie paliwa.

Jak odpalić taką aplikacje w psvm? I skąd ta instrukcja odpalająca wie co po kolei robić?

Pozdrawiam,
Commnder300

1

Nie rozumiem pytania zupełnie.

I skąd ta instrukcja odpalająca wie co po kolei robić?

Nie wie. Musisz to przecież napisać o_O Przecież nie wiadomo co ty chcesz zrobić z tymi klasami wszystkimi. Możesz przecież stworzyc 100 obiektów albo nie stworzyc żadnego. To ty masz napisać program :D On sie sam nie napisze.

0

No własnie. To jak to zrobić? Napisać klasę, w której będą instrukcje co robić po kolei i wtedy w psvm obiekt tej klasy i .run?

0

O ile metoda run ma dalsze instrukcje to tak, w mainie na obiekcie odpalasz run (lub na np. metodzie statycznej)

0
Orenz12 napisał(a):

O ile metoda run ma dalsze instrukcje to tak, w mainie na obiekcie odpalasz run (lub na np. metodzie statycznej)

Metoda statyczna wypacza podejście obiektowe, więc chyba bardziej zadowolony będzie rekruter jeśli odpali się ją na obiekcie.

Czyli Klasa np. Starter z wywołaniami co ma ma iść po kolei i w psvm obiekt tej klasy z metodą .run.

1
Commander300 napisał(a):

Czyli Klasa np. Starter z wywołaniami co ma ma iść po kolei i w psvm obiekt tej klasy z metodą .run.

Tak, o ile klasa np. Starter ma te wywołania co ma ma iść po kolei w metodzie run

1
Orenz12 napisał(a):

więc chyba bardziej zadowolony będzie rekruter jeśli odpali się ją na obiekcie.

nie wiesz o co chodzi w programowaniu i jak odpalić psvm a już o rekruterze myślisz?XD
jaka pogoń za hajsem wszędzie

2

Nie od razu Rzym zbudowali, logika logice nierówna. To wcale nie musi być złe podejście do nauki bardziej podstawowych koncepcji programowania w Javie. Jak ktoś się uczy instrukcji if czy for, to nawet obiektowość może przyjść później. Jak to się mówi „zapomniał wół jak cielęciem był”.

0
Commander300 napisał(a):
Orenz12 napisał(a):

O ile metoda run ma dalsze instrukcje to tak, w mainie na obiekcie odpalasz run (lub na np. metodzie statycznej)

Metoda statyczna wypacza podejście obiektowe, więc chyba bardziej zadowolony będzie rekruter jeśli odpali się ją na obiekcie.

O święta obiektowości ile krwi przelano w twoim imieniu!

Jeszcze nic nie napisałeś żadnego kodu a już chcesz żeby to było obiektowe. A obiektowość nie rozwiązuje wszystkich problemów. Tak na prawdę rozwiązuje tylko jeden problem. Polimorfizm. I nawet nie jest jedynym sposobem rozwiązywania problemu polimorfizmu. Ale długo była najbardziej wydajnym jeśli chodzi o czas procesora sposobem rozwiązywania problemy polimorfizmu.

0

Panowie!

Wszystko hula.

Wywiązała się całkiem ciekawa i nieco "emocjonalna" dysputa w obrębie mojego problemu. Suma sumarów udało się stworzyć to co było tematem powyższego posta :)

Dziękuję Wam bardzo za pomoc :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1