JpaRepository w Thymelef

0

Cześć, piszę bloga opartego o JpaRepository, zwykła lista dodająca miasta do listy i je wyświetlająca w tabeli, napisałem metody do dodawanie i wyświetlania danych ale mam problem ze zrobieniem metody do usuwania poszczególnych elementów z tabeli, poniżej załączam wspomniane wcześniej metody, myślę, że będą wystarczające przy opisaniu metody usuwającej,

     @GetMapping
    public String listCities(Model model){
        List<City> cities = cityRepo.findAll();
        model.addAttribute("cityList", cities);
        return "list";
    }
    
    @PostMapping
    public String addCity(@ModelAttribute City cityModel, RedirectAttributes redirectAttr){
        cityRepo.save(cityModel);
        redirectAttr.addFlashAttribute("message", "City added successfully");
        return "redirect:/";
    }



Próbowałem z wywoływaniem .delete() ale wywalało błędy,

Mógłby mi ktoś pomóc i podpowiedzieć jak podejść do wykonania tej czynności?
0

No, ale pokaż jak do tej pory próbowałeś to robić i jakie błędy otrzymywałeś?

3

Jesteś kolejna osoba, która pcha do bazy gole encje. Nie rób tak, zrób sobie klasy pomocnicze reprezentujące model pod widok i mapuj ręcznie na encje. Transakcje również powinieneś założyć explicite na warstwie serwisowej, zamiast polegać na Spring Data, ponieważ za chwile wrócisz z problemem LazyInitException.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1