Kotlin 1.2 materiały do nauki, kursy, tutorial

0

Czy poza dokumentacją istnieją jakieś porządne kursy do Kotlina? Znalazłem na youtube kilka, ale nie wyglądają mi one na solidne. Takie jakieś wykonane po łebku uczące złych nawyków. Możecie polecić jakieś aplikacje tutorial Kotlina?
https ://www .youtube.com/watch?v=MwuztZA5O-A&list=PLCANL9WHTsiGeQzn72AUU6FH3p3aoAiMM
https ://www .youtube.com/watch?v=dLH2XYNnesQ&list=PL7i9G1Htb_PvOLR5aK02zYJYVI7CMSRcw

0

Nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji : dobre materiały odnośnie Kotlina

0

Odesłałeś mnie do dokumentacji którą wymieniłem? Czy też zaczynałeś od dokumentacji ucząc się swojego pierwszego języka mistrzu kodu?

0
Mały Piotr napisał(a):

Odesłałeś mnie do dokumentacji którą wymieniłem?

A to przepraszam nie doczytałem.
https://kotlinlang.org/docs/books.html 1 pozycja

EDIT: a swoją droga często dokumentacja jak się odpowiednio poszuka to jest jednym z lepszych źródeł nauki ;)

0

Tylko, że większość januszów kodu, zaczynała ucząc się z jakichś książek od PHP i C++, a potem wchodziła na wyższy poziom i dokształcała się z dokumentacji. Ja rozumiem, że jesteś doświadczonym programistą ze skillem równym 1000pkt.

0

No to przekazałem link gdzie są książki i napisałem że polecam 1 pozycje. poza tym nie uważam siebie za pro developera a mimo to często korzystam z dokumentacji bo dobrze napisana eliminuje potrzebe korzystania z ksiażek (przynajmniej na start). Często są tutoriale krok po kroku z wprowadzeniem na stronie danego języka czy frameworka które można by sprzedać jak ksiązke praktycznie.

0

A znasz jakikolwiek inny język programowania? Ja ze swojej strony mogę polecić bardzo fajne wprowadzenie Kotlin for Java Developers.. Bardzo fajny, sensownie tłumaczony, zwięzły i bez zbędnego gadania, a filmy krótkie. Tylko ja w to przeskoczyłem z Javy, a to mimo wszystko dużo dało.

0

Czy to prawda, że Kotlin i jego narzędzia Intellij, cały ekosystem języka przewyższają pod każdym względem Swift i Xcode? Są nawet dużo lepsze i przyjemniejsze od C#, Net i Visual Studio.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1