zapytanie sql - dane z formularza

0

Dzień Dobry,
szukam zapytania, które umożliwi mi pobranie danych z tabeli, która zawiera dane z formularza rejestracyjnego:

tabela: entry_ft

id meta_key meta_volue
1 8 user1
---------------- ------------------- -------------------
1 18.1 technika1
---------------- ------------------- -------------------
1 18.2 technika2
---------------- ------------------- -------------------
1 18.3 technika3
---------------- ------------------- -------------------
2 8 user2
---------------- ------------------- -------------------
2 18.1 technika1
---------------- ------------------- -------------------
2 18.2 technika2

id=identyfikator uzytkownika
meta_key=identyfikator pola w formularzu rejestracyjnym, gdzie (8:nazwisko, 18.1x: wybrana technika)
meta_volue=wartości wprowadzone w formularzu (np. user1, technika1, chechnika2) co oznacza, że user1 wybrał technika1 i technika 2

potrzebuję zapytanie, które zwróci mi ciąg listujący nazwiska do wybranych technik i odwrotnie techniki do nazwisk

technika1: user1, user2....

oraz

user1: technika1, technika2...
proszę o pomoc w temacie i z góry dziękuję :)

1

PostgreSQL: String_agg(DISTINCT ...)
MySQL: GROUP_CONCAT()
Reszta do doczytania

0
Marcin.Miga napisał(a):

PostgreSQL: String_agg(DISTINCT ...)
MySQL: GROUP_CONCAT()
Reszta do doczytania

Dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1