Warunek czasowy w zapytaniu sql

0

Poszukuję rozwiązania dla tego zapytania:

SELECT * FROM prequest where MONTH(p.data_wyjazdu) BEETWEN (MONTH(p.data_wyjazdu)-1) and MONTH(p.data_wyjazdu) ORDER BY data_wyjazdu DESC

Mianowicie chciałbym aby pokazywał wyniki dla ostatnich 30 dni a nie miesiąca. To wyżej to jest moja próba stworzenia takiego zapytania

2

Użyj funkcji odejmującej dni od daty. więcej -> help do Twego SZBD

0

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale to by było coś w deseń:

SELECT * 
FROM prequest 
WHERE p.data_wyjazdu BEETWEN DATEADD(d,-30, GETDATE()) and GETDATE()
ORDER BY data_wyjazdu DESC

W przykładzie powyżej pokaże wszystkie wyjazdy między dziś - 30 dni do dziś.

2

No nic dziwnego - ja podałem dla MSSQL. Ty musisz użyć DATE_ADD :

SELECT * 
FROM prequest 
WHERE p.data_wyjazdu BEETWEN DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL -30 DAY) and CURDATE()
ORDER BY data_wyjazdu DESC
0

Z łaski swojej wklei cały kod, a nie wycinek bo tak to my do niczego nie dojdziemy. I powtarzam, odpowiadaj w postach nie w komentarzach.

0
BlackBad napisał(a):

Z łaski swojej wklei cały kod, a nie wycinek bo tak to my do niczego nie dojdziemy. I powtarzam, odpowiadaj w postach nie w komentarzach.

takie zapytanie wklejam do phpmyadmin, do swojego kodu w php tego nawet nie wrzucam

0

Czy my cały czas mówimy o tym zapytaniu ?

SELECT p.* 
FROM prequest p
WHERE p.data_wyjazdu BETWEEN DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL -30 DAY) and CURDATE()
ORDER BY p.data_wyjazdu DESC

Dokładnie takie wklejasz czy je przerobiłeś pod swoje potrzeby ? Dodałeś Jak @Marcin.Miga zauważył allias p za prequest (tu wyżej już poprawione) ?
Wkleiłeś błąd z ucięta kolumną "... ORDER BY data_wyjaz' " to przypadek czy może literówka w Twoim zapytaniu ?

EDIT: OMG --- >>> BETWEEN !!! :) :D Edit2 : Poprawione w kodzie tutaj też

0
BlackBad napisał(a):

Czy my cały czas mówimy o tym zapytaniu ?

SELECT p.* 
FROM prequest p
WHERE p.data_wyjazdu BETWEEN DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL -30 DAY) and CURDATE()
ORDER BY p.data_wyjazdu DESC

Dokładnie takie wklejasz czy je przerobiłeś pod swoje potrzeby ? Dodałeś Jak @Marcin.Miga zauważył allias p za prequest (tu wyżej już poprawione) ?
Wkleiłeś błąd z ucięta kolumną "... ORDER BY data_wyjaz' " to przypadek czy może literówka w Twoim zapytaniu ?

EDIT: OMG --- >>> BETWEEN !!! :) :D Edit2 : Poprawione w kodzie tutaj też

Faktycznie, nie zwróciłem uwagi, że błąd jest tak głupi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1